Rondje Fumay, Franse Ardennen

Saturday, December 28th 2013, 11:00:00 am

Vanuit ons familie huis in Noord-Frankrijk is het een kleine 40km tot het begin van de Franse Ardennen. Via wikiloc had ik een paar routes gevonden welke al wat langer op de agenda stonden. De dagen tussen kerst en oud en nieuw dus een leuke route gepland rondom Fumay. Begin dit jaar was ik er ook al een keer geweest en ben het gebied dus nog aan het verkennen.

Nu was het begin dit jaar al vrij nat deze keer was het nat als in doorweekt. Het zonnetje probeerde zijn stralen er nog wel doorheen te drukken wat ook wel lukte maar de route zelf was de nacht en dag ervoor lekker zompig gemaakt en ik moest mijzelf dan ook door diverse kleine watervalletjes omhoog zien te werken. Het begon goed en kwam gelijk diverse grote plassen tegen waarvan ik er bij een de bodem even had bekeken. Ik dacht hard gas geven en ergens aan de zijkant erdoorheen. Dit gaat meestal wel goed, deze keer echter niet, mijn voorwiel blokkeerde enigzins (door een diep spoor) waardoor ik mijn evenwicht niet meer goed kon behouden. Voor ik het wist was het ...splash... en was ik ondergedompeld in een lekker modderpoeltje.

Er volgde gelijk een pittige klim zodat ik snel weer kon opwarmen echter droog worden zat er niet meer in en in de afdaling koelde ik dan ook snel af. Waardoor ik de andere helft van de route maar heb gelaten voor wat hij was en ik langs de oever van de Maas ben afgedropen.
I'll be back in droger tijden in het voorjaar.