Egmond Pier Egmond 2014

Saturday, January 11th 2014, 11:00:00 am

Vandaag de Egmond Pier Egmond gereden, 's-werelds grootste strandrace met ongeveer 4000 deelnemers. Zoals de naam al aangeeft fiets je van Egmond naar de pier nabij IJmuiden, waarna je keert en dezelfde weg terug fietst. Dit jaar voor het eerst het keerpunt op het strand en geen uitstapje naar de staalovens.

Het was mijn derde deelname en tevens ook de warmste met de beste weersomstandigheden. Waarmee niet gezegd met de beste fietsomstandigheden want het fietsbare deel op het strand was redelijk klein te noemen. Het zand was voornamelijk zompig en soms net een spons. Het was dus steeds zoeken naar het beste spoor wat niet makkelijk was met deze hoeveelheid aan deelnemers. Af en toe ontstonden er kleine botsingen en lagen er een paar op de grond. Maar geloof dat er geen ernstige gewonden zijn gevallen.

Het was ook weer even wennen aan het rijden op mijn oude fiets (een 26inch CUBE ltd. TEAM uit 2006). Had gekozen voor mijn oude metgezel omdat ik hiervoor nog de goede banden had, een paar Schwalbe Big Apple's en ik mijn nieuwe fiets liever niet al te veel aan zout water blootstel.
Mijn netto tijd was 1:56:36 en reed mee met de business race voor team Energy4all. Ik was namelijk vergeten mij op tijd in te schrijven waardoor ik gelukkig nog mee kon doen met het team van Energy4all en hiermee ook nog een goed doel steunde.

Er reden nog enkele bekende renners als Laurens ten Dam en Marianne Vos (winnares bij de vrouwen, het zal eens niet zo zijn) mee, hun netto tijden waren respectievelijk 1:21:36 en 1:25:43. En de winnaar bij de mannen was Sebastian Langeveld in 1:19:04. Ben dus (maar) een half uurtje later geeindigd...
Tot volgend jaar!

Ook had ik mijn GoPro weer bevestigd aan mijn stuur waarvan hieronder het resultaat:Pictures taken during activity